PDA

View Full Version : Simple Button/Fader Issue



scaryxpuppy
02-20-2012, 08:57 PM
Good Evening all,

I wonder if anyone can help with what I am sure is a small problem, but one that has me stumped !!

I am trying to control presets in MADMAPPER, which responds to CC messages on CH1

I can set up a fader in TOUCHOSC and asign this, but I have the problem that if i want to say go from Preset 1 to Preset 7, I currently have to slide the fader from 1 to 7 and this accidentally triggers presets 2,3,4,5 & 6.....

Is there a straight forward way of using a BUTTON just to tigger a CC value?

Any help gladly appreciated

PHIL

camille
02-20-2012, 09:01 PM
Hey Phil,

Yes, you can do that easily by forcing the MIDI CC to a certain value:

Flip the main view to to the Scalings Page (choose View->Flip to Scalings Page or Command-F) and locate the message for your button. Then change Output Min and Output Max to the desired value. If a MIDI CC message is already assigned, you just have to enter for example the value 7 if this the MIDI value (between 0 and 127).


Best,
Cam

scaryxpuppy
02-21-2012, 04:54 PM
As ever, Cam, this is just the answer I am looking for !

Many thanks

PHIL