Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Problem with Variables

  1. #1

    Problem with Variables

    Hi!

    I want to do the following thing, but I don´t know how to realize it:

    I´ve got the complete FX selection of traktor mapped to buttons that directly change them to the effect i chose.
    For the chained FX (3 slots to get filled) i created a 3 modifier buttons in traktor.
    if button 1 is pressed mod ->1, 2 mod->2, 3 mod->3.
    And when i then press "delay" bank 1, 2 or 3 gets the delay effect.


    Thats all working but here´s what i try to do:

    I created some labels with TouchOSC to see on my iPad which effect is loaded.
    For the advanced effect it´s no problem because there is only one label and i can assign the effect buttons directly to send out the command "delay" to the label.
    But when i´ve got three labels but only one matrix where the effects are loaded from i´m screwed for now.

    I need to do that:

    when the buttons for the selection have been pushed a variable must be set to 1, 2 or 3. Depending of which variable is active the Signal shall be sent to label 1, 2 or 3.
    How can i do that?


    Thank you!

  2. #2
    Just read about Presets.
    Do you think that´s a good way to do that?
    The three buttons activate three presets.
    on each preset the signal will be sent to the specific target.

    you agree?

  3. #3
    Hey Ionas,

    The preset solution might be fine, but there is a drawback: when you create a preset you must maintain your settings in each presets. That means that if you change one preset, then you are doomed to change them all.

    The variable solution is a good idea, unfortunately I have found that there was a bug in the Variable event.

    I have uploaded a new beta version with a lot of changes, here: http://www.osculator.net/forum/threa...ull=1#post6447

    The Sample Library folder contains an example called "Selective Result" that answers your question using Variables, OSC Routings, and Demultiplexed arguments. I attach the example in this thread as a reference, please bear in mind that it is only compatible with the newest version of OSCulator (2.11-beta8).


    Cheers,
    Cam
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    your link is invalid … :-)
    thanks for your reply!

  5. #5
    Are you sure?
    Just tried and it works fine
    Anyway, it's in the Beta section of this forum.

  6. #6
    ok sorry, I thought you were referring to the link in this topic.
    it is fixed now, you can try again.

  7. #7
    There´s one thing I´d love to be fixed:
    I copied every control that shall be working everytime in every preset and I changed only the specific controls.
    I recognized, that when I copied OSC with more than one value (duplicated ones with different values) this won´t be pasted …
    PS: I´ll check out the Beta in the afternoon!

    Thank you!

  8. #8
    Hey Ionas,

    I just tried to copy a message with duplicated values, and it seems to work for me.
    Would you mind sending me a file that exhibits this problem?
    That would be very useful to me.

    Best,
    Cam

  9. #9
    No problem!
    There you go:


    PS: i selected preset 1 (cmd + a) then copied all the marked controls (cmd + c), chose a new preset and pasted them and the duplicated messages were missing …


    EDIT: version 2.10.7.1
    Attached Files Attached Files

  10. #10
    Thanks for finding this bug!
    I will correct that and update the beta (which is also affected).

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •